FR | NL | EN
   Over ons     Contact     Glossary index     Sitemap   
 
   WELKOM     AUDIT     ADVIES     REFERENTIES     NIEUWS     KNOWLEDGE   Menu
IT AUDIT
INFORMATICA ADVIES
  ›
GOVERNANCE BEGELEIDING
  ›
INTERNE AUDIT DIENSTEN
  ›
PROCESS CERTIFICATIE BIJSTAND
  ›
RISICO BEHEER
  ›
INTERNE CONTROLE
  ›
IT & AUDIT OPLEIDINGEN
IT & AUDIT OPLEIDINGEN
REFERENTIES
OVER ONS
NIEUWS
KNOWLEDGE CENTER


   Home >  INFORMATICA ADVIES > VERANDERING

VERANDERING     Print

 Evaluation
Veranderingsbeheer is de beheersing van een mutatie of een evolutie van de structuur en de werking van de organisatie, die de relaties tussen de acteurs beïnvloeden. De begeleiding van de verandering dient om de aanvaarding van de veranderingen vanwege proces evoluties en transformaties door de deelnemende partijen te vergemakkelijken, en om de afwzijzingsfactoren te verminderen.

De veranderingsopdracht verloopt in 3 stappen:

1. Bewustwording

In de eerste fase, het verzamelen van informatie en het voeren van gesprekken met stakeholders dient voor het bepalen van de veranderingsvereisten.
   

2. Innovatie

De bouwfase van het proces omvat de ontwikkeling van nieuwe processchema's, duidelijke en nauwkeurige bepaling van de verantwoordelijkheid voor het proces door het ontwikkelen van RACI rollen en verantwoordelijkheden, het definiëren van nieuwe organisatiestructuren, en het identificeren van de belangrijkste indicatoren voor het meten van de implementatie.
   

3. Omvorming

De derde stap voert de transformatie door, door te communiceren naar de belanghebbenden, door het organiseren van opleidingen voor de spelers en door het coachen van de acteurs om de cultuurverandering te verzekeren. De follow-up van de voornaamste indicatoren, eventueel door middel van een scorecard, laat een toezicht toe op de uitvoering van de transformatie.
   

Qualified Advice Partners begeleidt u bij de uitvoering vande transformatie van uw organisatie. Onze methodologie is gebaseerd op de principes van deugdelijk bestuur en is in overeenstemming met de beste praktijken, aanbevolen door COSO, procesoptimalisatie en balanced scorecards (BSC).


QAP beschikt over een brede ervaring zowel in de privé als de publieke sector, voornamelijk in de financiële, energie, hightech, gezondheidszorg en de dienstverlenende sector.
<<<
QAP © 2010 | advice[at]qap.eu | audit[at]qap.eu
   Audit     Advies     Opleidingen     Verandering     Disclaimer     Copyright   
pen4web